Fa uns dies he hagut d'instal·lar un ubuntu en una servidor HP ProLiant DL360p Gen8, una canya de màquina.

I volia explicar-vos què és la certificació de maquinari que fa ubuntu, per si o ho sabíeu. A mi em sembla un servei fantàstic i necessari per a què l'ús de sistemes lliures es normalitze en les empreses.

Si heu d'instal·lar ubuntu en un servidor, el procés normal seria:

  • fer un llistat del maquinari que té el servidor
  • comprovar que el maquinari (discos, targetes de xarxa, targetes de vídeo, memòria, entrades usb, ...) pot funcionar en linux
  • instal·lar ubuntu
  • cercar els drivers necessaris per al maquinari i fer una instal·lació del programari per a aquell maquinari que no funcione de manera predeterminada en ubuntu

Gràcies al maquinari certificat d'ubuntu, això no és necessari.

Simplement has de cercar la teua màquina al maquinari certificat i baixar-te la imatge iso preparada, la qual ve amb tots els drivers necessaris perquè funcione tot sense problemes des del primer moment.

Una meravella.

Només dir finalment, que el servei existeix no només per a servidors, sinó que també està disponible per a servidors SoC i també per a escriptori.

Val la pena doncs, si heu d'instal·lar ubuntu en un portàtil, per exemple, pegar primer una mirada al maquinari certificat, perquè d'estar la teua màquina, us evitareu molts problemes.