Cada desenvolupador a la vostra empresa hauria de tenir almenys dos dies al mes per treballar en el programari de codi obert amb què el vostre producte es construeix.

Per què hauríem de fer-ho?

Probablement, hi ha més codi al vostre producte escrit per altres persones de manera gratuïta, que l'escrit pels vostres desenvolupadors. Donar alguna cosa a la gent que va construir això per a tots, és simplement el que cal fer.

No el compreu? Perfecte. La veritable raó per la qual hauríeu de fer-ho, és perquè així fareu que el vostre producte siga millor, que els vostres desenvolupadors siguen millors, i fareu que la vostra empresa siga un lloc més atractiu on treballar.

Sí, de veritat.

Aquest codi és encara part del vostre producte i, en fer-lo millor, feu el vostre producte millor. En prendre-vos el temps per millorar la seua estabilitat, rendiment o característiques, també esteu millorant el vostre producte final. Si solucioneu un error en una biblioteca que utilitzeu, això és un error que no veureu més endavant en producció. Si milloreu el rendiment, això és rendiment que veureu en producció. Si desenvolupeu una funcionalitat que necessiteu, això vos estalviarà temps quan necessiteu usar-lo al vostre producte.

També doneu als vostres desenvolupadors una manera de millorar les seues habilitats. Es familiaritzen més amb les seues eines i les seues capacitats, i el canvi de perspectiva els donarà idees noves sobre com treballar en el producte principal.

Com ho hauríem de fer?

Simplement planificant-ho com ho faríeu en qualsevol altre treball. Esbrineu quins projectes són prioritaris, decidiu el que desitgeu treballar en ells, i després feu-ho.

Si no esteu segurs de quines són les tasques per on començar, intenteu cercar als seguiment d'incidències dels projectes o pregunteu als seus mantenidors. És possible que vulgueu començar amb projectes més petits, ja que seran més fàcils per començar i també seran més accessibles per a desenvolupadors nous, però realment qualsevol programari que utilitzeu és una possibilitat.

The original manifesto