Igual que la comunitat tècnica en el seu conjunt, la comunitat i l'equip de Django es compon d'una barreja de professionals i voluntaris de tot el món, treballant en tots els aspectes de la missió - incloent la tutoria, l'ensenyament, i la connexió de la gent.

La diversitat és una de les nostres grans fortaleses, però també pot conduir a problemes de comunicació i d'infelicitat. Amb aquesta finalitat, tenim algunes regles bàsiques a les quals li demanem a la gent que s'adhereixi. Aquest codi s'aplica per igual als fundadors, als mentors i als qui cerquen ajuda i orientació.

Aquesta no és una llista exhaustiva de les coses que no es poden fer. Més aviat, cal prendre-ho amb l'esperit amb el qual es pretén - una guia perquè sigui més fàcil enriquir-nos tots nosaltres i les comunitats tècniques en què participem.

Aquest codi de conducta s'aplica a tots els espais gestionats pel projecte Django o la Django Software Foundation. Això inclou l'IRC, les llistes de correu, el gestor d'incidències, els esdeveniments DSF, i qualssevol altres fòrums creats per l'equip de projecte que la comunitat utilitza per a la comunicació. A més, les violacions d'aquest codi fora d'aquests espais poden afectar la capacitat d'una persona per participar-hi.

Si creieu que algú està violant el codi de conducta, us demanem que informeu per correu electrònic a conduct@djangoproject.com. Per a més detalls, consulteu les directrius d'informació.

 • Sigueu amables i pacients

 • Sigueu acollidors. Ens esforcem per ser una comunitat que dóna la benvinguda i dóna suport a persones de tots els orígens i identitats. Això inclou, però no està limitat a membres de qualsevol raça, ètnia, cultura, nacionalitat, color, condició migratòria, classe social i econòmica, nivell educatiu, sexe, orientació sexual, identitat i expressió de gènere, edat, mida, situació familiar, creença política, religió, i capacitat mental i física.

 • Sigueu considerats. El vostre treball serà utilitzat per altres persones, i alhora també dependrà de la feina d'altres. Qualsevol decisió que prengueu afectarà altres usuaris i col·legues, i hauríeu de tenir en compte aquestes conseqüències quan les prengueu. Recordeu que som una comunitat mundial, així que pot ser que no estigueu comunicant-vos en la primera llengua d'algun altre.

 • Sigueu respectuosos. No tots estarem d'acord tot el temps, però el desacord no és excusa per al mal comportament i les males maneres. Tots podem experimentar certa frustració de tant en tant, però no podem permetre que la frustració es converteixi en un atac personal. És important recordar que una comunitat on les persones es troben incòmodes o amenaçades no és productiva. Els membres de la comunitat de Django han de ser respectuosos quan es tracta d'altres membres, així com amb persones alienes a la comunitat.

 • Aneu amb compte amb les paraules que trieu. Som una comunitat de professionals, i ens comportem de manera professional. Sigueu amables amb els altres. No insulteu o sufoqueu altres participants. L'assetjament i altres comportaments d'exclusió no són acceptables. Això inclou, però no es limita a:

  • amenaces o llenguatge violent dirigit contra una altra persona.
  • acudits i llenguatge discriminatoris.
  • Publicació de material sexualment explícit o violent.
  • Publicació (o amenaces de publicar), d'altres persones, d'informació identificada com a personal ("doxing").
  • insults personals, especialment aquells que utilitzen termes racistes o sexistes.
  • atenció sexual no desitjada.
  • Advocar per, o encoratjar, qualsevol dels comportaments anteriors.
  • Assetjament repetit d'altres. En general, si algú us demana que pareu, aleshores pareu.
 • Quan no hi esteu d'acord, intenteu entendre per què. Els desacords, tant socials com tècnics, ocorren tot el temps i Django no és una excepció. És important que resolem desacords i diferents punts de vista de manera constructiva. Recordem que som diferents. La força de Django ve de la seva variada comunitat, gent d'una àmplia gamma d'origens. Diferents persones tenen diferents punts de vista sobre els assumptes. En ser incapaços d'entendre per què algú té un punt de vista no vol dir que estiguen equivocats. Cal no oblidar que és humà errar i culpar els uns als altres no ens porta enlloc. Per contra, centreu-vos en ajudar a resoldre els problemes i aprendre dels errors.

Document original.